Utan relationer så finns där inget liv

Du kommer att få en kropp. Du kan tycka om den eller hata den, men den kommer att vara din för den här gången.
Cherie Carter Scott

Det här är den första regeln som Cherie Carter Scott skriver om i boken If Life Is a Game, This Is the Rules. De här få meningarna betytt mycket och därför vill jag dela dem med dig.

Jag vet inte om du kan känna igen dig känslan av att kroppen är för trång. Att det inte alls är skönt att vara i den. Att den kanske alltid vill som du. Många av mina klienter har bekräftat den känslan. Så för min del så har detta korta stycke gjort den enklare för mig att acceptera den begränsning som min fysiska kropp innebär.

Det här den första delen av en serie av 9 delar där Mira kommer att fördjupa sig i vårt sätt att förhålla oss, alltså relationen till …
  • din fysiska kropp och hälsa.
  • dig själv – ditt jag
  • glädje & frihet
  • familjen
  • kärlekspartnern
  • jobb, karriär eller sysselsättning
  • vänner, sociala kontakter och samhället
  • pengar och ekonomi
  • ditt högre jag och din spiritualitet

Syftet med den här artikelserien är att hjälpa dig som läser att bli medvetande om dina relationer till dig själv, människor i din närhet och omständigheter runt omkring dig. Mira kommer också att dela med sig av några tekniker för som kommer att hjälpa dig att förbättra alla dina relationer.

Relationen till din fysiska kropp och din hälsa

Hur du tänker kring din kropp har ett starkt samband med din självbild. Så för att ändra ditt sätt att tänka kring din kropp och din hälsa så behöver du förändra din självbild. För din självbild fungerar nämligen som en termostat som är inställd på en viss temperatur (åsikt, övertygelse, sanning etc). Och när temperaturen faller (du ändrar beteende) så kommer din självbild att få dig tillbaka till ditt gamla vanemässiga sätt att tänka om dig själv.

Hur är ditt mind set när det gäller din fysiska kropp och din hälsa

Hur tänker du om dig själv? Är du nöjd med det du ser i spegeln? Säger du snälla ord till dig själv eller är du din värsta kritiker? Om du får en komplimang, tackar du för den eller hittar du på orsaker till att den inte är sann? Kanske nyper du dig i skinnet och tänker att du är för tjock eller för mager. Eller stör dig på din näsa eller att dina ögon skelar när du blir trött.

Ser du det vackra positiva med ditt utseende och din kropp? Eller är ditt mindset fokuserat på det som du inte är nöjd med?

Min hälsoresa

När jag var barn så var en av mina favoritböcker Bonniers Stora Läkarbok. Jag älskade att läsa den och var sjukt fascinerad av den fysiska kroppen, sjukdomar och symptom. Jag kunde sitta i timmar och läsa den och titta på bilderna. Vad jag inte förstod, och vad min mamma inte förstod, var att jag programmerade mitt undermedvetna sinne med information om sjukdomar och symtom. Det var alltså inte så konstigt att jag senare i livet utvecklade så kallad hälsoångest. Jag tränade min kropp att observera och high lighta alla fysiska sensationer (som kallas för känslor – dis ease) och tolka dem som sjukdom (disease).

Och nu för tiden så behöver vi inte böcker som Bonniers Stora Läkarbok utan vi har tillgång till dr Google 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, hela året runt. Och numera i vår ficka.

Hur ser du på din hälsa? Känner du igen dig i min berättelse om att starka och svaga kroppsliga förnimmelser tolkas som tecken på sjukdom? Eller identifierar du dem korrekt som en känsla?

Law of thinking

Lagen om tänkande säger att det du tänker mest på, det som du ger mest fokus kommer att växa. Ett exempel på detta är att om du vill köpa en röd VW Golf så kommer du att se mängder med röda bilar. Eller om du är eller vill bli gravid så kommer du att se många gravida kvinnor. Och med det sagt är det viktigt att välja sina tankar.

Negativ självprat

De flesta av oss har tyvärr vanan att leta fel och brister både hos oss själva och hos andra. När du låter den repiga skivan gå på repeat och konstant berättar och samtidigt bekräftar för dig själv att du är värdelös för att du inte kan låta bli den där chokladbiten, kakan eller drinken. Eller att du är tråkigt, dum och ointressant och vem skulle ens vilja ta i din kropp med tång ens?

Det här negativa självpratet, den där elaka, kritiska och nervärderande rösten är en del av din negativa och begränsande självbild. En del av den programmering som du har sedan din tidiga barndom. Men det finns hopp …

Positivt självprat

När du väl bestämmer dig att nu får det vara nog. Nu ska den repiga skivan bytas ut mot en ny upplyftande och stärkande melodi. Det är nämligen du som bestämmer. Du är inte offer för dina tankar. Du är inte dina tankar. Du har makten och du bestämmer vad du ska tycka och tänka om din kropp. Och när du förändrar dina tankar om din kropp på insidan så kommer din kropp magiskt att förändras på utsidan.

Jag är…

Genom att skapa positiva affirmationer med kraftfulla Jag är… och genom en konstant repetition av dessa under en tidsperiod där du läser, pratar och lyssnar på samma sak om och om igen så kommer din negativa begränsande övertygelse om din kropp bytas ut mot en dito positiv och stärkande övertygelse.

Jag är stark

Jag är vacker

Jag är full av energi

Lära dig mer?

I Levern, lymfan och livet av Anna Hallén Buitenhuis och Lise Benberg

I Lymfan, levern & livet ger Anna Hallén Buitenhuis och Lise Benberg en bred och lättillgänglig kunskapsbas om kroppens olika system. Med hälsotips, lathundar och ett helhetsperspektiv på hälsa hjälper de dig att hitta din unika lösning för att må ditt allra bästa.

Psycho cybernetics av dr Maxwell Maltz

Lär dig mer om hur du din självbild skapades och hur du ändrar den. Boken finns inte på svenska.

What to say when you talk to your self – Shad Helmstetter

En inspirerande bok som hjälper dig att förändra din inre kommunikation. Boken finns inte på svenska.

1 kommentar

  1. Så bra artikel om relationen till vår kropp! Toppen att få redskap i form av affirmationer samt dina boktips! Tusen tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer