Jag har av och till försökt att komma i gång med en regelbunden rutin för meditation men det har varit svårt. Mest för att jag alltid har råkat somna. Jag har provat att meditera i tystnad, jag har provat vägledda meditationer och mindfulness. Jag har provat att meditera sittandes på golvet i lätt meditationsställning eller liggandes. Men jag har aldrig fått till det förens nu..

Framgångspodden med Jimmy Tjärnlund

Under hösten så såg jag delar av ett avsnitt av Framgångspodden där Alexander Pärleros intervjuar Jimmy Tjärnlund. Jimmy berättar om hur han mediterar Vispssana och lite enkelt om hur det fungerar. Att det är en form av tanketvätt. Där tankar från både det medvetna och det undermedvetna sinnet kommer upp till ytan. Att man betraktar tanken och sedan släpper taget om den och återgår till andningen. Jimmy berättade också om att tankarna kommer att minska med tiden allt eftersom det har processas (tvättas).

Kvinna som utövar meditation, mediterar i soffan
meditation minskar stress och ångest, mediterar i gräset

Börjar dagen med meditation redan före kl 5

Jag bestämde mig för att prova. Men för att inte göra det så svårt för mig så har jag valt att utöva meditation sittandes i soffan med en kudde bakom ryggen för att hjälpa kroppen med hållningen på det mjuka underlaget. Jag började med 20 minuter i tystnad för att rätt snart utöka till 30 minuter. Jag har provat 45 minuter men tycker att det är svårt att få tiden att räcka till på morgonen. I början sniglade sig tiden fram men nu går 30 minuter på ett kick.  

Morning Rampage med Abraham Hicks | meditation

Jag har valt att arbeta med att höja min vibration med hjälp av Ester Hicks Abraham Hicks Morning Rampage. Så varje morgon precis efter att jag har suttit 30 minuter i tystnad så lyssnar jag på the Morning Rampage där mitt medvetna och mitt undermedvetna jag får instruktioner om att jag själv väljer vilken vibrationsfrekvens jag vill ha och att jag aktivt kan ställa in mig på att matcha min fysiska vibration med vibrationen av det jag vill ha och på så sätt försätta mig i en vibrationsmässig position för att ta emot.

Jag är så glad och tacksam över att jag är frisk och att jag har välstånd och överflöd i alla aspekter av mitt liv.

Journaling – dagbok för tacksamhet och önskningar

För att förstärka min känsla av att vara i den vibration som matchar det jag önskar mig har jag börjat att skriva en tacksamhets- och önskedagbok. Jag nämnde den i inlägget om självkärlek där jag beskriver kort hur du kan manifestera just självkärlek. Hur eller hur, i min tacksamhet- och önskedagbok skriver jag det som jag är tacksam över. Och vad jag önskar mig, eller egentligen som att jag redan har fått det.

Jag är förvissad om att jag bor i ett hus vid havet. Jag är så glad och tacksam över att huset vid vattnet eller något likvärdig eller bättre är mitt.

Så från att somna ifrån vägledda meditationer till att ha skapat en morgonrutin som tar lite drygt en timme känns fantastiskt för att vara jag. Att jag dessutom har gjort den dagligen i snart 3 månader är något som jag är väldigt stolt över. Jag är tacksam över att det någonstans långt inom mig fanns en vilja till att vara konsekvent och inte ge upp vid minsta motstånd. Kanske är nästa utmaning att lämna den mjuka soffan och sätta mig i lätt mediationsställning på golvet i stället.

Journaling efter meditation i naturen

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

About Mira

Mira brinner för hjälpa sina klienter att hitta, och förkroppsliga, sina ”why” (livssyfte) genom att medvetandegöra deras själsliga gåvor och talanger och hur de på bästa sätt kan förstärka dem för att skapa det dem drömmer om

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer