För lite sedan, under en promenad i skogen, funderade jag kring skammen kring dålig munhälsa. Den är lika djupt rotad som skammen kring kvinnors sexualitet. Jag har precis fått, nåja investerat i, 3 nya tänder med implantat. Och fick en lång föreläsning om hur bra och ofarligt fluorid är. Men det är i och för sig en helt annan historia.

Som barn hade jag en tandläkare som jag inte var jätteförtjust i. Han hade stora tummar. En gång kräktes jag. Då fick jag komma tillbaka tidigt nästa morgon. Jag såg det som en form av bestraffning för att jag råkade kräkas på honom. Men med mitt vuxna förstånd förstår jag att han endast ville göra klart det som han hade påbörjat. Idag väljer jag tandläkare efter storleken på händer och spiralsugen är min bästa vän. Jag hade otur som fick en mamma som var rädd för tandläkare (ja eller tandvårdsrädsla som man numera kallar det) vilket gjorde att rädslan även överfördes på mig. Med tanke på min skräck för tandläkare kan man ju tänka sig att jag borde ha blivit mer noggrann med hur jag borstade mina tänder. Men icke då..

Tillbaka till skogen, där och då började jag fundera kring huruvida jag ska skaffa mig tandfasader i 50-årskrispresent till mig själv. Jag vill ju ha en jämn tandrad och ett vackert leende. Någon gång i livet. Jag vill också kunna le och skratta! Dessa tankar ledde mig vidare till varför jag inte ler eller skrattar så att jag visar tänderna. Och om det är orsaken till att jag talar tyst. Så länge jag kan minnas har jag alltid skämt över mina tänder. Jag försökte tom få tandställning vid något tillfälle.

Jag funderade vidare ..
– Jag har aldrig blivit retad för mina tänder, i alla fall om man bortser från elaka kommentarer från en tidigare partner och ”råd” från tandläkare som egentligen bara gjort sitt jobb. Men däremot blev Lena retad/mobbad. Lena och jag gick i samma klass i mellanstadiet. Lena fick sedemera tandställning och ett ännu vackrare leende. För det var ju absolut inget fel på Lenas leende innan tandställningen heller

– Kan det ha varit så att jag tagit på mig och överfört känslorna (rädsla) till mig själv som barn?

Ja, det tror jag..

Jag bestämde mig för att kanalisera ursprunget till min skam över gluggen och till varför jag väljer att inte le/skratta/prata så att mina tänder syns. Det är inte alltid som man tror.

Det visade sig att det inte alls hade sitt ursprung från då Lena blev retad. Inte ens från den här livstiden.

I en parallell verklighet finns det sabeltandade varelser. Min själ bär minnen från en sådan inkarnation. Och om man har stora fina eleganta tänder, vem skulle inte skämmas över de små gaddar som vi människor förlänas med? Dessa minnen från andra dimensioner har bidragit till att jag på ett mycket orättvist sätt dömt mig själv skoningslöst pga en känsla av osäkerhet. Karma alltså.

Med hjälp av den Celestiala shamanska healing har jag kunnat gå till roten, originaltraumat (sabeltandade varelsen) för att kunna läka medvetandefragmentet som genererar nya skamkänslor och integrera det med mitt inre jag. Även alla de otaliga tankemonster och känslotroll som dessa skamkänslor skapat fick ge vika för kärleksbombningen.

Numera sänder jag villkorslös kärlek och tacksamhet till mina tänder (de som återstår) och till mitt tandkött när jag borstar mina tänder. Varje dag! För att hålla tankemonster och känslotroll likväl som tandtrollen borta. Trollen får hålla sig i skogen helt enkelt.

Några dagar efter den här kanaliserade healingsessionen avslöjade min kroppsdeva ännu en hemlighet till varför jag undviker att skratta – minnen från en annan inkarnation. Nu också läkta.

Jag kommer allt oftare på mig själv att skratta för mig själv offentligt. Intressant! Jag funderar fortfarande kring min förestående 50-årskris.

Bär du också på trauman med oklart ursprung? Då kan Celestial reading & Q-healing eller Advanced Celestial reading & Q-healing vara något för dig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer