Det kom en insikt från en klarblå himmel

I våras bestämde jag mig att det var dags att ta itu med mitt medberoende. Jag är född medberoende. Medberoende till min medberoende mamma. Medberoende till min gravt alkoholiserade pappa som dessutom hade psykisk ohälsa. Paranoid schizofreni. Min pappa har varit död länge nu. Han blev bara 58 år. Min starkt medberoende mamma som inte själv drack en droppe alkohol var en fena på att hitta män som hon skulle rädda. Typ.

Men jag då, vart har mitt medberoende tagit mig? Jo, jag har träffat män som inte alltid har behandlat mig med den respekt jag förtjänar. Även om jag var övertygad om att jag förtjänade det jag fick. Just då. Jag valde en perfektionistiskt man som dessutom hade inslag av narcissism. A perfect match made by my personal vibration snarare än a perfect match made in heaven. Men han hade andra fördelar, han drack inte. Att han lärde mig att mitt värde var lågt, lägre än Glocalnet var inget jag egentligen reflekterade över. Typ.

Man nummer 2 , ännu en perfect match made by my personal vibration. Den här mannen rökte och drack i smyg. Han tillhörde dock inte den perfektionistiska typen. Hans enda fördel var väl att han tyckte om mig. Typ.

Men 3:an då? Jo då, han var rätt skaplig. Mer WYSIWG, alltså ”det du ser är det du får-typen”. Men liksom ettan var han duktig på att slå där det kändes som mest. Inte fysiskt men aj så ont det gjorde i själen. Fortfarande en perfect match..

Och nummer 4a? Här börjar det likna något. Dock en känslig själ som hade svårt för min omsorg. Kanske kvävde jag honom till döds med den. Nej, det är inte på plats att skämta. Men ännu en man med ett välutvecklat medberoende. Tyvärr hann vårt gemensamma liv knappt börja. Mitt andliga uppvaknande kom kort efter att han somnat in. Att det kan göra så ont. Jag ville inte längre vara människa. Jag ville hem. Jag vaknade.. Jag började långsamt att läka.

I veckan som var så var jag på öppet möte för ”Vuxna barn”. Det var stegmöte och eftersom det är juni så fördjupade vi oss i det sjätte steget.

”Var fullständigt redo att låta Gud avlägsna alla dessa karaktärsdefekter”

Steg 6 i 12-stegsprogrammet

Jag har haft svårt att förlika mig med ordet defekter. Det är ju sån här jag är.. och i det är ju sån här vi är i min familj. Men där och då så föll den. Polletten alltså. Jag såg sambandet så tydligt. Mellan mitt vuxna barn och min mammas medberoende ja eller hennes vuxna barns karaktärsdefekter, och min mormors perfektionism. Så jäkla skönt! BOOM! Insikten kom som en blixt från en klarblå himmel. Jag är banne mig maktlös för vart och ett av dessa karaktärsdefekter som jag har förkroppsligat genom min barndom och tonårstid. Jag är REDO att överlämna dem åt Gud så som jag uppfattar Gud. Jag är också redo att överlämna alla känslor av att vara oälskbar, obetydlig och oälskad som har slagit rot i min kropp och min själ. Ja i hela mitt väsen.

Jag är ÄLSKVÄRD
Jag är BETYDELSEFULL
Jag är ÄLSKAD

För att befästa överlämnandet gjorde jag en kort ceremoniell meditation där jag kände att jag bar en heltäckande mask/förklädnad i typ latex. Där varje unik känsla var ett latexlager som jag skalade av mig genom att dra ned en dragkedja och långsamt ta mig ur. Det klibbiga och kletiga från masken löstes långsamt upp Jag vände mig om och tittade på medan mitt gamla skal blev till aska innan jag jag upprepade proceduren med nästa känsloskal tills det endast fanns en liten liten multidimensionell varelse kvar. Henne lät jag skapa den docka hon önskade mest av allt. Hon, dvs jag, är älskad, betydelsefull och älskvärd. I henne bor glädje, lycka, frid och friheten att vara sig sanna jag. Hon som är älskad och hållen av Gud, så som hon uppfattar Gud.

”Vi kommer att upptäcka våra verkliga identiteter genom att älska och acceptera oss själva.”

1:a löftet

Jag är tacksam över alla lärdomar livet har givit mig och fortsätter att ge mig. Ibland känns det övermäktigt att vara människa. Ibland längtar jag hem. Men jag vet att jag är här av flera anledningar. En viktig lärdom är att vara människa i en fysisk kropp. En annan är att ta hand om barnen. Men mer om barnen i ett annat inlägg.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer